Ливърпул е безсмъртен. Възкръсна и срещу Палас

Колко пъти трябва да „убиеш“ Ливърпул, за да го победиш, се питат медиите на Острова. Тимът на Юрген Клоп направи обрат в края за 2:1 срещу Кристъл Палас при гостуването си в 16-ия кръг на Висшата лига.

Мохамед Салад даде старт на промяната със своя гол №200 за „червените“ във Висшата лига, а в първата минута на добавеното време резервата Харви Елиът донесе трите точки на тима на Юрген Клоп. Преди това Жан Матета бе открил резултата за Палас с гол от дузпа в 57-ата минута.

Домакините от Лондон получиха право да изпълнят дузпа и в 29-ата минута от дузпа за нарушение на Върджил ван Дайк в наказателното поле, но след преглед със системата за видео асистенция съдията Анди Мадли отмени решението си.

Палас все пак откри резултата от наказателен удар чрез Матета.

В 76-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена заради втори жълт картон на Андре Аю. Веднага след това Мохамед Салах изравни за Ливърпул,  като след удара му се получи рикошет Това бе неговият гол №200 за „червените“ във Висшата лига.

В първата минута на добавеното време резервата на ливърпулци Харви Елиът направи пълен обрат след самостоятелна акция и плътен удар в левия ъгъл на вратата. Малко след това Луис Диас вкара и трето попадение за гостите, но то бе отменено заради засада. Мачът продължи повече от 100 минути.

С трите точки Ливърпул излезе временно на първо място в класирането с точка аванс пред Арсенал, който ще играе по-късно през деня. Палас остана на 14-а позиция.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора