Ливърпул срещу Юнайтед за Купата на Англия

Джейдън Данс отбеляза два пъти, а друг тийнейджър – Люин Кумас, също записа едно попадение за победа на Ливърпул с 3:0 у дома срещу втородивизионния Саутхемптън в мач от осминафиналите на турнира за Купата на Английската футболна асоциация (ФА). В следващия кръг „червените“ ще гостуват на Манчестър Юнайтед в най-голямото дерби на четвъртфиналите в най-стария футболен турнир в света.

Люин Кумас, 18-годишният син на бившия уелски национал Джейсън, получи подаване от Боби Кларк на границата на наказателното поле и стреля, а топката се отклони от крака на Джак Стивънс и влезе в мрежата на Саутхемптън за 1:0.

Данс, също на 18, вкара първия си гол за представителния тим на Ливърпул с 74-та минута, когато прехвърли вратаря Джо Лъмли за 2:0. Той бе точен и четвърт час по-късно на добавка след удар на Конър Брадли.

Манчестър Юнайтед преодоляха този кръг с трудна победа с 1:0  срещу Нотингам Форест на стадион „Сити Граунд“. Единственото попадение вкара Каземиро в края на мача, след като сазесе с глава топката след центриране на капитана Бруно Фернандеш.

Челси пък надви с 3:2 втородивизионния Лийдс Юнайтед, за който не игра националът Илия Груев. Конър Галахър записа победния гол в 90-ата минута. Марио Лемина бе точен за успех на Уулвърхемптън с 1:0 срещу Брайтън, съобщава БНР.

Жребий за четвъртфиналите през март:
Уулвърхемптън – Ковънтри Сити
Манчестър Юнайтед – Ливърпул
Челси – Лестър Сити
Манчестър Сити – Нюкасъл Юнайтед

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора