Лудогорец шокира ЦСКА в исторически мач

Отборът на Лудогорец победи с 1:0 състава на ЦСКА София в историческия последен мач на стадион „Българска армия“. Победата дойде изключително драматично с 18-ата минута на добавеното време, когато резервата на гостите и бивш „армееец“ Спас Делев донесе трите точки.

След попадението полетяха предмети към ликуващите играчи на гостите, като топка удари треньора на вратарите Здравко Здравков, който се свлече на тревата и след това бе изнесен от колеги в тунела на стадиона. Срещата завърши с безпрецедентните 25 минути продължения заради прекъсването на мача и накъсването на играта.

Така „червените“ фенове се простиха с легендарния си стадион с поражение, което ги изпрати на трето място, а Лудогорец ги изпревари и може да атакува и върха след паузата заради мач по-малко от лидера Черно море.

Шоуто бе по трибуните, а не на терена, където и двата отбора играха предпазливо и избегнаха рисковете, като равенството явно ги устройваше.

Преди началото на дербито деца с червени шалчета се събраха на терена, а военен оркестър изсвири химна на България. На трибуната, както беше обещал, се появи легендата Христо Стоичков в компанията на малката си дъщеря, като той се просълзи още преди мача. Впечатляваща хореография имаше в Сектор Г, като тя представляваше дядо и внуче, които четат във вестника, че започва строежът на новия стадион на клуба, както и на „магьосника“ Димитър Якимов в Сектор В.

Първото положение бе за гостите, като Бърнард Текпетей нанесе тежък удар от фаул, който бе избит трудно от вратаря на „червените“ Густаво Бусато. След първия четвърт час ЦСКА упражни натиск, като правеше висока преса в полето на „орлите“. В 18-ата минута Амос Юга бе изведен в наказателното поле на Лудогорец, но така и не успя да нанесе изстрел.

След половин час игра Тобиас Хайнц центрира остро по земя отдясно, като Марселино Кареасо закъсня с малко да засече топката в мрежата, въпреки плонжа си. Напрежението през първата част взе връх над футбола, като се видяха твърде малко хубави комбинации.

Второто полувреме започна с нова хореография и в Сектор В, както и множество фойерверки. В 49-ата минута Кайо Видал бе изведен отляво, той финтира резервата Шакич и стреля малко над напречната греда, като това бе най-чистото положение в мача до този момент.

В 78-ата минута на мача капитанът на „червените“ Амос Юга бе най-съобразителен при изпълнение на корнер от Хайнц, но с глава заби топката в земята, като тя мина над напречната греда на вратата на гостите.

В 84-ата минута на мача Марселион Кареасо падна в наказателното поле на тима от Разград с претенциите, че е задържан за ръката, но съдията Драгомир Драганов прецени, че няма основания да отсъди нарушение.

Драгомир Драганов прецени, че трябва да даде 12 минути продължение на мача заради спирането заради димките и постоянното накъсване на играта, съобщи БНР.

Капитанът на Лудогорец Якуб Пиотровски нанесе хубав фалцов удар от границата на наказателното поле, като Бусато се разтегна и спаси с вещина удара.  Срещата отново бе прекъсната в допълнителното време заради ново пиротехническо шоу по трибуните на „Българска армия“, като времето отново бе удължение и само съдията Драганов имаше идея кога ще приключи дербито.

Така се стигна до 118-ата минута, в която Рик Джонатан центрира остро отляво, топката премина под крака на Джонатан Линдсет и стигна до друга резерва – Спас Делев, който я вкара във вратата. Четири минути трябваше на ВАР екипа да потвърди попадението, а мачът се игра с 25 минути продължение.

Четете още

Избор на редактора