Людмил Стайков: О, Боже! Внучката ми да убие баба си!

„В шок съм, че внучката ми е обвинена в убийството на баба си Виолета. Аз от много години не поддържах връзка нито с нея, нито с баба й. О, боже, още не съм на себе си от случилото се! Какво да ви кажа – то когато се тръгне по този път, нещастие се случва, мъчно ми е.“

Това казва пред „България днес“ големият режисьор Людмил Стайков, чиято внучка Ивет Стайкова бе обвинена в убийството на баба си –  актрисата Виолета Донева. Възрастната жена бе намерена убита в апартамента си в столичния квартал „Изток“. Полицията работи по няколко версии, преди да обвини 18-годишната девойка за извършеното престъпление.

Ивет Стайкова е единствената дъщеря на единствения син на Виолета Донева и бившия й мъж – Людмил Стайков.

 

Вследствие наркотиците, които е взимало, момичето е развило шизофрения и е било настанявано в психиатрия.

Девойката е била ученичка в столичното 76-о ОУ „Уилям Сароян“. Тя е била изключена заради много отсъствия и оттогава не е продължавала образованието си.

Ивет Стайкова е зависима от наркотици през последните 4 г., а седмица преди да бъде обвинена за убийството на баба си е намушкала приятеля си Виктор с нож в гърба. Това стана ясно в Софийския градски съд. Арестуваната и окована с пранги на краката Ивет помоли за домашен арест, за да може да учи като частна ученичка, но магистратите решиха да я задържат под стража.

„Не знам какво стана с това талантливо дете. Участва във филма на сина ми Иво – „Пъзел“. Да, имаше бъдеще, но нещата явно са се променили много бързо. Както казах, семейството ми е тъжно, но нищо друго не можем да направим“, казва още режисьорът на „Време разделно“.

Напоследък бащата на момичето Иво не бил в добри отношения с покойната си майка Виолета, но дъщеря му Ивет често осъмвала при баба си. Възрастната актриса се грижила редовно за внучката си и й давала пари.

Четете още

Избор на редактора