Майкъл Кейн се пенсионира на 90 години

Британският актьор и лауреат на две награди „Оскар“ Майкъл Кейн обяви, че се пенсионира на 90-годишна възраст, съобщиха Би Би Си, Ройтерс и ДПА.

„Все казвам, че ще се пенсионирам. Ето, сега се пенсионирам“, каза Кейн пред радио Би Би Си.

„Прецених, че снимах главна роля във филм и получих изключителни отзиви…Какво друго бих могъл да направя, което да е повече от това?“.

Кейн е във водеща роля в „The Great Escaper“ заедно с Гленда Джаксън, която почина през юни тази година, скоро след като приключи снимките за продукцията. Филмът е по действителни събития и описва историята на ветерана от Втората световна война Бърни Джордан, който бяга от дом за възрастни хора, за да участва в честванията на годишнина от десанта в Нормандия във Франция.

„Единствените роли, които мога да изпълнявам вече, са на 90-годишни мъже. Или на 85-годишни“, пошегува се Кейн пред Би Би Си. Той добави, че това няма да бъдат водещи роли, които се поверяват на красиви млади момчета и момичета и затова решил, че може и да се откаже.

Майкъл Кейн бе отличен с награда „Оскар“ за актьор в поддържаща роля за „Хана и нейните сестри“ (1986 г.) и за „Правилата на дома“ (1999 г.)., припомня БТА.

Четете още

Избор на редактора