Медсестри-роботи „влизат“ в египетска болница

За първи път в Египет болница в крайбрежния град Шарм Ел Шейх е оборудвана с роботизирани сестрински отделения за лечение на пациенти от разстояние.

Роботите са доставени като част от обширна актуализация на международната болница в Шарм Ел Шейх, докато градът се подготвя да бъде домакин на Cop27, срещата на върха на ООН за изменението на климата , според изявление на египетския кабинет.

В допълнение към лечението на пациенти с инфекциозни заболявания от разстояние, за да се сведе до минимум контактът, роботите могат също така да дезинфекцират вътрешността на болницата и да пренасят тестови проби до и от лабораторията на болницата.

Медицинските заведения на Шарм ел Шейх бяха инспектирани тази седмица от губернатора на града, генерал Халед Фуда, към когото се присъедини Ахмед Ел Собки, председател на Главната служба за здравеопазване на Египет и представител на Световната здравна организация, за да се увери, че са готови за чуждестранни делегации се очаква да присъства на конференцията.

Изявлението на кабинета потвърди, че всичко е наред и че най-голямата болница в града е готова да предостави медицинска помощ на всеки присъстващ на Cop27, който може да се нуждае от нея.

Шарм Ел Шейх претърпя значително развитие през последните три месеца, за да го подготви за конференцията.

Cop27 ще се проведе от неделя, 6 ноември, до петък, 18 ноември, в Международния конгресен център на Шарм Ел Шейх.

Четете още

Избор на редактора