Салах ще лекува контузията в Англия

Мохамед Салах ще се завърне в Ливърпул за лечение на мускулната травма, получена по време на първия мач на египетския национален отбор за Купата на африканските нации, съобщават от местната футболна федерация, цитирани от АП.

Салах бе заменен в първото полувреме при равенството 2:2 срещу Гана. По-късно стана ясно, че нападателят ще пропусне следващите два мача на „фараоните“, които днес играят срещу Кабо Верде в последен двубой от група В. Той ще изгледа срещата на живо, след което ще лети за Англия.

„След като в последните часове направихме допълнителни изследвания на Мохамед Салах, както и след консултация с медицинския щаб на Ливърпул, решихме футболистът да се завърне в Англия след мача с Кабо Верде. Надяваме се той да бъде готов за игра за полуфиналите, ако отборът стигне до тях“, съобщават от федерацията на Египет.

Вчера Ливърпул победи Борнемут с 4:0 в отсъствието на Салах, след като Дарвин Нунес и Диого Жота вкараха по два гола през второто полувреме. След мача мениджърът Юрген Клоп заяви, че е логично Салах да се завърне на клубната база, съобщава БНР.

Снощи отборът на Южна Африка разгроми с 4:0 Намибия в група Е на турнира, който се провежда в Кот д’ Ивоар. Битката в групата се завърза здраво, след като Намибия изненада Тунис в първия кръг. При това положение начело е Мали с 4 точки, пред Южна Африка – първата си победа, и Намибия с по 3, а „картагенските орли“ са с 1.

Четете още

Избор на редактора