След Салах и Египет си тръгна от Купата на Африка

Кампанията на Египет за Купата на африканските нации приключи в неделя вечерта, след като беше елиминиран след дузпи от Демократична република Конго, докато Гвинея и Нигерия се класираха за четвъртфиналите.

Един от фаворитите за спечелване на турнира, Египет напусна Кот д’Ивоар без победа в четири мача, след като капитанът и звезда Мохамед Салах получи контузия, която го накара да напусне отбора рано .

Отпадането на фараоните дойде при поражение с 8-7 дузпи от ДР Конго, след като след продълженията резултатът бе 1-1.

Мешак Елиа изведе ДР Конго напред в крайбрежния град Сан Педро в 37-ата минута, но Мостафа Мохамед да изравни за Египет от дузпа в добавеното време на първото полувреме.

При дузпите по-точни бяха футболистите на Конго.

Това е горчив хап за преглъщане за фараоните, които бяха дошли в Кот д’Ивоар с надеждата да спечелят първа титла от 2010 г. насам.

Но те излязоха от групата си с три равенства, след като загубиха суперзвездата на Ливърпул заради контузия във втория си мач срещу Гана.

Той се беше върнал в клуба си, за да получи лечение, с надеждата да може да се завърне за последните етапи на състезанието, но сега мечтата му да спечели титлата със своята страна отново се отлага.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора