Момчилова все пак извади бухалката. За кеф на президента си и Слави

Как се прави долнопробна врътка за кеф на този, който те е назначил?

Не че е сложно и чудо невиждано, но си е друго да ти го демонстрира шефка на органа Съвет за електронни медии (СЕМ) – в случая Соня Момчилова.

Впрочем използвам думата „врътка“ като евфемизъм, защото съм културен и възпитан. Иначе онова съществително нарицателно (ж. р., ед. ч.), обозначаващо предмет, който свири, е по-точното определение за лупинга на мадам Момчилова.

Нещо повече – тя направи „това“ само часове след като се изхлузи като гол охлюв от професионалното си задължение да реагира по скандала с публикуваната в сайта на БНТ снимка, на която сякаш Кирил Петков и Лена Бориславова се държат за ръце. После случаят се оказа зрителна измама, но вече бе ползван за всякакви нецензурни упражнения из цялата мрежа. Тоест – публикуването точно на този кадър от БНТ (при положение, че има и други, съседни, които ясно показват, че никой никого за нищо не държи) е неслучайна, съзнателна манипулация, нагласена от някой (Кошлуков) в БНТ. Какво направи регулаторният орган СЕМ, начело с Момчилова?

“… беше ни поставен въпрос – дали СЕМ няма да вземе отношение и да наложи санкция заради снимка на сайта на БНТ… Не бих искала СЕМ да оправдава прозвището “бухалка”. Старите практики на СЕМ не са на дневен ред”, обясни Соня Момчилова.

И… не направи нищо.

Малко по-късно въпросната дама, в лично качество, все пак направи нещо. Извади и развъртя бухалката съвсем не нашега. Но не по този случай. И без никой да я пита.

Петков си тръгва и Момчилова вади бухалката.

В личния си фейсбук профил тя написа думи, сякаш диктувани й от Слави Трифонов и неговия и.т.н. мозъчен тръст (за които самата тя е писала нецензурни текстове). Арогантно, нахално и от последна инстанция. Още повече – размаха бухалката над отиващото си правителство, срещу което не беше обелвала и дума, докато то беше на власт. И най-вече – завоалирано повтаряйки опорки на президента Радев, от чиято квота е началник на СЕМ.

Като председател на СЕМ Момчилова трябва да е надпартийна и неутрална. Тя очевидно не е. Не е нейна работа да коментира политически сили, идеи и незапочнали предизборни кампании. Но тя го прави. Защо?

Толкова е ясно, че чак е гадно – за да угоди на онзи, който я е качил на поста. Да му направи… кефа.

Колко типично за някои древни професии.

(Бел. ред.: До 16:45 на 4 август 2022 г. никой от БНТ не махна манипулативната снимка от сайта и дори не опита да обясни случая. Тя още си е там, в отворената пазва на телевизията-майка, за радост на всички любители на конспиративни теории, жълти ментета, мръсни номера и на лицето Кошлуков. А т. нар. СЕМ мълчи все така загадъчно. Да не би да му е пълна устата с нещо?)

Четете още

Избор на редактора