Над 100 000 фенове на Бока за финала на Копа Либертадорес

Повече от 100 000 аржентинци се очакват в Рио де Жанейро, където на 4 ноември на Маракана ще се играе финалът за Копа Либертадорес между Флуминензе и Бока Хуниорс.

Въпреки че феновете на Бока имат право на 20 000 билета, над 100 000 фенове на аржентинския гранд се очаква да пристигнат в Рио, причинявайки главоболия на местните власти и полицията, които се опасяват от фенски конфликти и инциденти.

Концертът на Red Hot Chili Peppers на стадион Nilton Santos, концертът на бразилския певец Roberto Carlos на Jockey Arena, както и приемните изпити за националния университет ще създадат допълнителен шум в града, пишат местните медии.

Кметството на Рио де Жанейро изчислява, че тези събития ще привлекат около 400 000 посетители до неделя, някои от които вече са резервирали 82 процента от хотелския капацитет на града.

Феновете на Бока вече започнаха да пристигат в града, а по протежение на легендарния плаж Копакабана е създадена „Фен зона“.

Кметът на Рио де Жанейро Едуардо Паес одобри някои от аржентинските фенове без билети да бъдат настанени в Самбодромо, район, където всяка година се провеждат карнавали и се намира на четири километра от стадиона.

„Marquez de Sapucai Sambodromo“ е дълъг около 550 метра между двете трибуни и може да приеме повече от 60 хиляди души наведнъж.

Той вече беше използван за настаняване на аржентински фенове за финала на Световното първенство през 2014 г., когато Аржентина загуби от Германия.

„Terreirao do Samba“, зона до Самбодромо, също е подготвена, така че феновете на Бока да имат къде да лагеруват, както и да паркират своите каравани и автобуси.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boca Juniors (@bocajrsoficial)

Четете още

Избор на редактора