„На прага на времето“ с мемоарите на Кирил Маричков

„На прага на времето“ е заглавието на автобиографичната книга на музиканта Кирил Маричков. Поводът – 55 години от създаването на групата „Щурците“

Това е разказ за няколко епохи – личните истории на Маричков се преплитат с тези от историята. Да бъдеш рок музикант през 60-те години на ХХ век е трудно начинание.

„Първоначално не ми се пишеше книга. Реших да свържа историята на „Щурците“ с историята на света в същия този момент. Имам бележници за всяка година – от 1969 година до тази година“, сподели Маричков пред БНР.

Изданието съдържа драматични и забавни случки от концерти и турнета на „Щурците“, истории за приятелство, любов, музика, разочарования, успехи и компромиси. Кой открива музикалния талант на Кирил Маричков? Кога и как се появява групата „Бъндараците“? Защо театърът се оказва добра школа за музикантите? Коя е първата песен, която рок легендата пише за „Щурците“?

В предаването „Хоризонт за вас“ той коментира и актуалната политическа обстановка. Според него демокрацията е различна в различните страни и нашата няма как да бъде като тази в Италия или във Великобритания, защото това е свързано с манталитета на хората, с отношенията между тях, с възпитанието, с историята и с културата им.

„Иска ми се да има редовен кабинет. Единственият свестен вариант с всичките компромиси е между първите две сили… Не е най-важният проблем на нашата държава какви са Бойко Борисов или главният прокурор, има по-важни неща, които трябва да бъдат свършени“.

Четете още

Избор на редактора