Нова престъпна схема: Крупни суми са източени от фирмени сметки

Съмнения за голяма измамна престъпна схема за източване на сметки и лични данни, съобщи БНТ.

От фирмените сметки на двама бизнесмени в Карлово са били източени 115 000 лева чрез 23 транзакции по 5000 лева преди около месец.

Според техния адвокат става въпрос за организирана престъпна група, която цели източване на сметки, чрез онлайн банкиране. Замесени по негови думи са счетоводителка, служители на мобилен оператор и банковата институция.

По случая потърпевшите са сезирали ГДБОП и банката, но към момента нямат отговор. Отговор няма и от Окръжната прокуратура в Пловдив. Не е ясно дали банката ще възстанови средствата, които са били източени от сметките на двамата бизнесмени.

На 8 септември единият от бизнесмените, който се занимава с продажба на климатици видял, че в нея липсват 40 000 лева. Притеснен и шокиран веднага звъннал на счетоводителката си. Тя не вдигнала и отишъл до дома ѝ. Направило му впечатление, че тя отказала да провери дали има и други нейни клиенти, на които липсват пари от сметките.

Другият измамен бизнесмен е в строителния бизнес. Той разбрал за проблема чак на следващия ден, след обаждане от счетоводителката. Общото между двамата мъже се оказват тя и банковият клон, който използват.

Четете още

Избор на редактора