Няма майтап. Ще плащаме с карта и във влака

БДЖ ще купува ПОС терминали за плащане с банкова карта във влака, съобщи БНР. Вече има обявена обществена поръчка, съобщи Ивайло Георгиев – директор на „Продажби и обслужване“ в компанията. Промяната се случва на фона на данните за влошено финансово състояние на дружеството.

Ивайло Георгиев каза, че в момента текат обществени поръчки, за да може продажбата на билети да бъде повишена. „Обществена поръчка за надграждане на системата за билетоиздаване, за доставка на тези мобилни устройства за кондукторите, за разработване на софтуер за билетоиздаващите автомати по гарите“, посочи той.

Машините за продажба на билети стоят от години по гарите. Директорът на дирекция „Продажби и обслужване“ допълни, че продължава акцията с т. нар. „народни карти за пътуване“.

През Фейсбук се искат данни за банкови карти, което е измама, каза той. „С документи за пътуване ще могат да се снабдяват единствено от офисите на БДЖ или железопътните гари. Продажбите, които предлагаме чрез нашия сайт, са само за билети за еднократно пътуване. Нашите клиенти да бъдат много мнителни при подобни примамливи предложения, които се пускат в пространството“, допълни Георгиев.

Четете още

Избор на редактора