Обещават 200 млн. лева за заплати на протестиращите

ГЕРБ-СДС ще внесе предложения между двете четения на бюджета за увеличения на заплатите в различни сектори за близо 200 милиона лева, съобщи БНР.
Председателят на парламентарната социална комисия Деница Сачева уточни след среща с представители на КНСБ в Народното събрание, че сектор МВР ще е приоритет:
„Най-голямото предложение е за изпълнение на исканията на полицаите. Предложението там ще бъде за около 150 милиона. Ще имаме предложение и в сферата на културата и ще имаме специално предложение за служителите на НОИ“.
Увеличението на заплатите на полицаите, ако срещне широка подкрепа, няма да е на калпак, посочи депутатът от ГЕРБ Христо Терзийски:
„Ние ще внесем предложение за промяна в бюджета с обща сума около 150 милиона. След това, тъй като в МВР има три вида служители – едните са по закона за МВР, другите са държавни служители, а третите са по Кодекса на труда – е въпрос на решение на политическото и професионалното ръководство за самото разпределение на общата сума. Това е сума, която се отпуска допълнително на МВР за разходи за персонал“.

Четете още

Избор на редактора