Пак атентат срещу Гешев. В Габрово, с пиратки

100-ото юбилейно издание на фестувала на хумора в Габрово събра хиляди жители и гости в столицата на хумора през уикенда.

В тазгодишното дефиле атракцията бяха актуални персонажи от българската и световна политика като главния прокурор Иван Гешев, Путин и Зеленски, крал Чарлз.

Карнавалът премина под наслов „Има – няма 100 години Карнавал!“ и предложи на зрителите 70 хумористични сюжета от родната и световна политика.

„Кръстихме го „Има-няма 100 години“, защото през 1923 година е направена първата документирана снимка на тогавашната „олелиня“- която е дядото на карнавала“, поясни водещият Дани Белев.

„До последно набирахме сюжети от бурните събития в държавата, защото буквално нещата се случват за часове – битки по върха на държавата, държавата гори, властта“, допълни сценаристът на карнавала Ангел Иванов.

Фурор предизвика сцената с фигурата на главния прокурор Иван Гешев, която беше атакувана с пиратки, а журналисти го преследваха за интервю.

„Гешев като персонаж за първи път присъства на карнавала – в едната ръка държи кокошка, в другата- делото с папката КТБ. Бойко Борисов държи череп в ръка. Когато се надсмиваме над политиците, всъщност се смеем над самите себе си – защото те са такива, понеже ние сме такива“, смята Ангел Иванов.

Пищният уличен маскарад завърши със светлинно шоу с дронове и илюминации, а габровци си обещаха, че това са първите 100 години от милениума на мащабното събитие.

Традиционният габровски карнавал и днес изобилстваше от много смешна, много остра, а и предизвикваща размисъл политическа сатира. По улиците на града преминаха най-значимите обществени фигури от България и света. Не бе простено на всичките налични тулупи, копейки, каскети, дамаджани…

Четете още

Избор на редактора