Пак горещо. Надежди за дъжд в източните и планинските райони

Отново горещо време ни очаква днес. Предупреждение за опасно високи температури, стойности между 35° и 37° на сянка, е обявено в 16 области от страната.

Ще се задържи и все така предимно слънчево, в комбинация със слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. След обяд на отделни места в източните и планинските райони са възможни превалявания, съобщават от НИМХ.

И по Черноморието повече облаци ще има след обяд, когато на места ще превали. Ще продължи да духа слаб до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са от 28° до 31°, температурата на морската вода е 25°-26°, а вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

И в планините ще преобладава слънчево време и само на отделни места през втората половина на деня ще превали.

Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури в курортите ще се повишат и ще са от 21° на Алеко до 30° в Банско.

Хладно за сезона ще остане в северните части от Европа. С валежи и гръмотевици ще бъде на много места в Централна Европа. Следобедни превалявания ще има в северните части от Апенините, както и в източните и планинските райони от Балканите.

Четете още

Избор на редактора