Полицаи убиха мъж при арест в Париж

Трийсетгодишен мъж почина тази сутрин в парижка болница, където беше приет вчера, след като получи около 10 токови удара с електрошоков пистолет по време на ареста му от полицията в Монфермей, в северните предградия на Париж, научи Франс прес от прокуратурата в Бобини.

Според първоначалните резултати от разследването, съобщени от прокуратурата в Бобини, в северните предградия на Париж, шестима полицаи са използвали тейзъри (електрошокови пистолети).

Според същия източник на място са били изпратени 18 полицейски служители, които вчера са се намесили в спречкване в магазин за хранителни стоки в Монфермей, за да арестуват въпросния мъж, който е бил „в състояние на превъзбуда“ и „агресивен“.

Роденият на 1 януари 1994 г. в Мартиника, френски отвъдморски департамент, мъж е бил приет в болница в Париж в кома след ареста. В понеделник ще бъде извършена аутопсия.

Според източник, запознат със случая, който предава разказа на полицаите, първоначално екип от бригадата за борба с престъпността се е намесил след телефонно обаждане от продавача, оплакващ се от заплахи и агресия от страна на мъжа, който впоследствие е дал положителна проба за алкохол. На мястото на инцидента мъжът се нахвърлил върху полицейските служители, като единият от тях бил ухапан по пръста и ранен в лицето. След това полицаите се обадили за подкрепление, съобщи същият източник.

Според прокуратурата шестима от 18-те полицаи, които са се отзовали на инцидента, са използвали своите електрошокови пистолети. Според първоначалното разследване са били произведени около 12 изстрела.

Запознат със случая източник съобщи, че мъжът е получил два сърдечно-дихателни пристъпа, след което е бил хоспитализиран в кома.

Разследването на действията на полицаите е предадено на Националния полицейски инспекторат. Полицейските служители все още не са разпитани, а в момента се разглеждат записите от камерите за видеонаблюдение.

Второ разследване, образувано срещу мъжа, прибягнал до насилие и заплахи за убийство срещу полицаите, е поверено на Службата за териториална сигурност на парижкото предградие Сен Дени, посочва АФП.

Четете още

Избор на редактора