Портрет на Ди Каприо бе продаден в Кан за $1.3 млн.

Портрет на американския актьор Леонардо ди Каприо беше продаден за 1,3 млн. долара на благотворителен бал в Кан, съобщава „Варайъти“. Картината е на британския художник Деймиън Хърст и преди продажбата е била собственост на частния колекционер Кристиан Льовет.

По време на кинофестивала в Кан се състоя годишната благотворителна галавечер на фондацията amfAR, чиято цел е набиране на средства за борбата срещу СПИН.

Сред предложените артикули за продажба тази година беше и единствения по рода си портрет на Леонардо ди Каприо. Името на новия собственик се пази в тайна.

„Варайъти“ пише още, че актьорът посетил събитието заедно със своята майка Ирмелин Инденбиркен. Той предпочел да пропусне червения килим и през цялото време стоял встрани от светлините на прожекторите. Когато обявили продажбата на неговия портрет, актьорът не бил в залата.

Леонардо ди Каприо беше един от специалните гости на кинофестивала в Кан, където се състоя премиерата на филма „Убийците на цветната луна“ на Мартин Скорсезе.

В продукцията ди Каприо си партнира с Робърт де Ниро и Лили Гладстоун. Премиерата на филма спечели множество положителни отзиви и беше съпътствана от девет минути аплодисменти.

Четете още

Избор на редактора