Похитителят от Вълково се обеси с връзка от маратонка

Самоубил се е мъжът, който взе две жени за заложници и простреля мъж в санданското село Вълково, съобщиха от Министерството на правосъдието. Това е станало с връзка от маратонка.

Смъртта на мъжа е установена днес в 15:40 ч. в ареста в Благоевград, при извършване на рутинна проверка. Цветелин Цеков е бил настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил извън ареста – на дело в Окръжен съд Благоевград. Извикана е Спешна помощ, която е констатирала смъртта на Цеков.

Проверката до момента е установила, че тази сутрин по време на свиждане задържаният Цеков е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа, е извършил нарушение – допуснал е маратонките с връзки на тях. По случая е назначена проверка.

Цветелин Цеков е на 41 години от град Лом, криминално проявен. Кризата със заложници се разви на 3 октомври. Той е дошъл в населеното място, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Мотивът за стрелбата и за похищението впоследствие е изцяло от ревност. Деянието е извършено с две незаконни оръжия – револвер и пистолет. Двете жени, които бяха похитени, са живи и здрави и случаят приключи успешно, коментира след края му главният секретар на МВР Живко Коцев.

Четете още

Избор на редактора