Представят филм за Кристиан Таков на 10 ноември във Варна

Документалният филм „Моралът е доброто“, посветен на доц. Кристиан Таков, ще бъде представен на 10 ноември във Варна, във Фестивалния и конгресен център, съобщават организаторите.

Лентата с режисьор и сценарист Веселин Диманов проследява житейския път на известния юрист, интелектуалец и общественик на фона на историческите събития от последните десетилетия в България. Филмът разказва както за детските и ученическите му години, така и за студентския живот, преподавателската и обществената му дейност. Оператор на документалната творба е Калоян Игнатов, а музиката е дело на Георги Черкин.

Във филма присъстват издирени от авторите и непубликувани досега архивни кадри и документи. Направени са интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Според създателите на продукцията те изграждат последователно образа му и отварят врата към неговия свят, в който той със своя житейски избор доказва всеки ден следването на истината, справедливостта, морала и добротата.

Това е второ събитие във Варна през тази година, посветено на Кристиан Таков, след като през месец август в Морската градина бе показана изложба с негови авторски фотографии.

Четете още

Избор на редактора