Делото за насилието срещу Дебора влиза в съда

Прокуратурата приключи разследването по случая с 18-годишната Дебора Михайлова, съобщи пред медиите районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Считаме, че сме събрали и проверили нужните доказателства, за да докажем виновността на лицето, обясни Димитрова и посочи, че предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Тя добави, че е започнало предявяване на материалите по делото на защитниците и се очаква то да приключи другата седмица, предаде БТА.

Георги Георгиев е обвиняем за нападението на Дебора. Преди дни Районният съд на Стара Загора отказа да промени мярката му за неотклонение и го остави за постоянно в ареста.

Престъплението срещу Дебора е било предумишлено и е имало предварителна подготовка. Не са открити биологични следи на местопроизшествието от обвиняемия Георгиев, но са събрани достатъчно доказателства за формиране на извода, че той е извършител, посочиха от прокуратурата.

Според разследващите мотивът за нападението е ревност. От април до юни т.г. е имало шест пъти закани от негова страна към момичето. Прокурор Димитрова каза, че обвиненията срещу Георгиев са за закана за убийство и принуда, както и причиняване на две средни телесни повреди.

Четете още

Избор на редактора