Протест в Българово: От 30 г. не са виждали нов асфалт

Жителите на Българово излязоха на протестно шествие, което започна от площада и премина по една от централните улици на града. Местните са недоволни от състояние на града си – улиците са разбити, тротоари няма, казват, че за 30 години няма нито една асфалтирана улица. Искат и канализация, предава БГНЕС.

Сред недоволните от забавеното развитие на града са и много родители с деца. Те казват, че искат да живеят в нормална европейска държава.

„Всички си плащаме данъците в Община Бургас, а сме забравени. Аз съм баба и прабаба. Няма къде да разхождаме децата, улиците са в дупки, няма тротоари. Само този площад, на който сме се събрали е асфалтиран”, заяви Стоянка Милчева.

Жителите на Българово се оплакаха и от липсата на канализация.

„Всички фекални води текат по улиците. Как няма да текат. Искат по 150 лв. за източване на една фекална”, оплака се още жената.

Кметът на Българово Йордан Йорданов заяви, че проблемът може да бъде решен с целево финансиране от страна на държавата на малките населени места около големите градове, тъй като бюджетът на Община Бургас е ограничен.

„От 2016 година стои нашият проект за канализацията в МОСВ. Тогава бяха отпуснати 2млн. 400 хил. лева, но сега с новите цени на строителните материали ще трябват поне 3 млн. лева”, каза Йорданов. Той иска целево финансиране за малките населени места.

Четете още

Избор на редактора