Путин: Пригожин бе талантлив бизнесмен, но направи грешки

Руският президент Владимир Путин изпрати днес съболезнования на семейството на основателя на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин, за когото властите съобщиха, че е загинал при разбиването на частния му самолет вчера, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Това е първата реакция на Путин на гибелта на Пригожин. Руският бизнесмен, близък до президента, играеше ключова роля във военната кампания в съседна Украйна, преди да оглави неуспешен кратък бунт срещу властта през юни.

„Пригожин бе талантлив бизнесмен. Познавам го отдавна, от началото на 90-те години“, каза Путин в телевизионното си обръщение.

В очевидно позоваване на прекратения бунт на Вагнер през юни, Путин продължава: „Това беше човек със сложна съдба и той направи сериозни грешки в живота, но също така се стремеше да постигне необходимите резултати – както за себе си, така и по времето, когато го попитах него, за общата кауза, като през последните месеци.“

Чакаме какво ще кажат следователите, които разследват самолетната катастрофа, подчерта Путин. Той добави, че експертизата ще отнеме време.

Четете още

Избор на редактора