Пътувайте само при необходимост

Продължава обработването на пътищата  след обилните снеговалежи в страната през изминалия ден.

От Пътната агенция съобщиха, че над 800 снегопочистващи машини са излезли на терен. Приоритет са автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите, уточняват от агенцията.

Призивът към шофьорите е да пътуват само при необходимост, да карат с повишено внимание и съобразена скорост е да не изпреварват снегопочистващите машини.

По автомагистрала „Тракия“ беше възстановено движението за леки автомобили в посока Пловдив, докато камионите над 12 тона изчакват на място.

Тежкотоварните автомобили вече се движат и в двете посоки по автомагистрала „Струма“.

Все още е ограничено движението на ТИР-ове през прохода „Превала“.

До 13 часа в Смолянска област по пътя Девин – Михалково  е ограничено движението на камиони над 12 тона.

Ограничение за камионите е в сила до 17 часа в област Враца. Те могат да преминават по пътя Враца – Ферибот Оряхово и по пътя Плевен – Бяла Слатина – Борован, но задължително с вериги.

Временно беше ограничено движението и по пътя Гурково – Велико Търново – прохода на „Републиката при 46-тия километър заради катастрофа. Леките автомобили бяха пренасочени по пътя Гурково-Мъглиж – Казанлък – прохода „Шипка“, товарните изчакват на място.

Заради влошените метеорологични условия Паметникът на свободата остава затворен и днес за посещения.

Очакват се краткотрайни или незначителни повишения в Черноморски и Западнобеломорски басейн в резултат на снеговалежите вчера, предупреждават от Министерството на околната среда и водите.

По-значителни ще са те в долните течения на реките Струма и  Марица, както и във водосбора на Доспат.

От Столичната община съобщиха, че тази нощ в София са извършени обработки срещу заледяване и почистване на сняг от улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт във всички 24 района.

Обработвани са били и вътрешно-квартални улици, също и общинската пътна мрежа в районите Панчарево, Люлин, Банкя, Нови Искър. През деня ще се почистват и тротоари, и пешеходни пространства.

В планината Витоша е извършено опесъчаване и бутане на снежна маса на пътищата между „Бояна и „Златните мостове“ и между „Драгалевци“ и хижа „Алеко“. През деня ще се допускат автомобили с вериги, като в интервала от 11 до 14 часа не се разрешава движението на коли по планинските пътища.

Четете още

Избор на редактора