Решено: „Продължаваме Промяната“ отива сама на изборите

Политическа партия „Продължаваме Промяната“ ще се яви сама на предстоящите на 2 октомври предсрочни избори, научи ekspresso.bg от много сигурен източник.

Социологията и фокус групите, специално поръчани, са показали, че основните избиратели на „Промяната“ и „Демократична България“ са съгласни да бъдат заедно на вота, но перифериите и на двете партии – на ДБ – вдясно, и на ПП – в център ляво, са смутени от общото явяване. Според данните, които са получени на база 3000 анкетирани души, „Продължаваме Промяната“ биха взели около 20%, ако отидат сами на избори, и не повече от 16%, ако са в коалиция с „Демократична България“.

Политически експерти твърдят, че механичното обединение води до сплотяване на ядрата, но и до разпръскване на перифериите. Това е накарало ръководството на партията да вземе решението за самостоятелно явяване на изборите.

Асен Василев нееднократно коментира, че като центристка партия „Продължаваме Промяната“ са взели от дясната част на спектъра  – да не се пипат данъчните ставки, да се запази плоският данък. А от лявата част на спектъра – доста широка, по думите му, съвпада в много пунктове социалната програма.

Той визира широка програма за увеличение на доходите и на учителите, и на средствата в системата на здравеопазването, безплатните детски градини и учебници, данъчните облекчения за работещите родители. „Така че, ние сме една силно центристка партия, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната“, коментира Василев.

„Целта на тези избори не е „Продължаваме Промяната“ да вземе най-много гласове. Нашата цел на тези избори е да може да се сформира мнозинство от 121 гласа, което мнозинство ясно да заяви, че няма да работи с г-н Борисов, че ще спре всички кражби и няма да има Троянски кон в това мнозинство. Това е целта и тук въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне“, обяви Василев.

Четете още

Избор на редактора