Рим дава Колизеума за битката Мъск – Зукърбърг

Колизеумът в Рим може да стане арена на съвременна гладиаторска битка между милиардерите Илън Мъск и Марк Зукърбърг, предаде „Дейли мейл“.

Италиански правителствен служител съобщи, че Италия е предложила 2000-годишната историческа сграда като бойно поле за битката между собственика на Twitter и основателя на Facebook.

Твърди се, че министърът на културата се е свързал със Зукърбърг за организирането на сблъсъка в стадиона, който е едно от седемте чудеса на света.

Мъск се похвали в Twitter, че е „готов за мач в клетка“, на което шефът на Meta отговори в Instagram: „Изпрати ми локация“.

Сега технологичните магнати могат да стигнат до споразумение за мястото на сблъсъка, като TMZ Sports съобщава, че и двамата биха се радвали той да се състои в Колизеума.

Мъск добави към спекулациите тази сутрин, като написа в Twitter: „Има шанс битката да се случи в Колизеума“.

51-годишният Мъск е далеч по-богатият от двамата и е по-тежък и по-висок от 39-годишния Зукърбърг. Основателят на Meta обаче представлява сериозна заплаха, защото има черен пояс по бразилско джиу-джицу и е участвал в професиионални двубои.

В периода на разцвета си в Колизеума с капацитет 50 000 души, редовно са се провеждали битки между гладиатори. Сега обаче руините му могат да поберат само няколкостотин души и вместо битки на него се провеждат концерти.

Четете още

Избор на редактора