Руски танк срещу украинско дете. Кой ще победи?

Малко село в Черниговска област. Руски танк от упор изстрелва запалителен снаряд по украинска къща. В къщата войници няма и танкистът добре го знае. Но стреля. Защо? Ние нямаме отговор.

Може би за да денацифицира и демилитаризира едно украинско рускоговорещо (!) семейство. Нещо повече, танкът стреля още веднъж, за всеки случай. И си продължава по пътя.

 

Две момичета оцеляват по чудо. В пожара изгарят майка им и две техни приятелки, скрили се у тях. С горящи дрехи и коси 14-годишната Нина и 18-годишната й сестра Лиля едва успяват да се измъкнат през дупка в стената на горящата къща. Съседи им помагат, доколкото могат. Но не могат много. Все пак смогват да ги откарат в болница в Чернигов.

 

Изгарянията на 14-годишното дете са над 30%, но лекарите спасяват живота му. Раните са ужасни и красивата, синеока Нина ще носи белезите цял живот. Но знаете ли какво казва днес, докато медсестрата сменя превръзките й? Казва: „Ние ще победим! Слава на Украйна!“

Репортажът е от телевизия 1+1 и не е за гледане от хора със слаби нерви.

Това остана от къщата на семейството, след като руски танкист я денацифицира.

Само се питаме: какво ли прави сега руският танкист, пуснал два демилитаризиращи фугасни снаряда по една мирна украинска къща? Дали вече е „минусиран“ от джавелин и е отишъл на концерт на Кобзон заедно с оцапания си с кръв екипаж? Или още не го е застигнало неотвратимото възмездие и вонящият му танк продължава да гази украинските поля?

В репортажа на 1+1 се съобщава и друго: от самото начало на войната Русия отвлича украински деца. Повече от 307 000 непълнолетни вече са депортирани от Украйна. Този факт, впрочем, е официално съобщен не от друг, а от руското Министерство на отбраната. А ние сме длъжни да попитаме: защо това министерство още се нарича „на отбраната“. От близо 4 месеца Русия не се отбранява, а напротив – води агресивна, кръвопролитна, подла война на територията на суверенна държава.

Още един факт: повече от 1,9 милиона украинци (предимно жени и деца) са били депортирани в Русия от началото на пълномащабната инвазия. 1 900 000! Това е все едно цялата София да бъде изселена някъде. Къде са, как живеят, живи ли са изобщо – това руското министерство на войната не съобщава.

Четете още

Избор на редактора