Самолетът на Пригожин кацна на военно летище в Беларус

Самолетът на основателя на ЧМК „Вагнер“ Евгений Пригожин кацна на едно от военните летища в Беларус във вторник. Това съобщава РБК-Украйна, като се позовава на групата за мониторинг „Беларуски Гаюн“.

„Бизнес-джетът на Евгений Пригожин се е приземил на военното летище Мачулищи край Минск тази сутрин“, се посочва в съобщението. Според мониторинговата група и друг бизнес-джет е пристигнал от Русия.

След като основателят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин на 24 юни спря „похода си към Москва“, прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че Пригожин ще замине за Беларус. Така е решено срещу него да бъде прекратено наказателното дело. На 26 юни вечерта два от самолетите му са забелязани на територията на Русия. Доскоро не беше ясно къде се намира Евгений Пригожин, припомня „Фокус“

Според Cи Ен Ен Пригожин може да бъде ликвидиран в Беларус, а според Института за изучаване на войната Беларус няма да предостави убежище на бойците на ЧВК „Вагнер“, ако Кремъл окаже натиск върху Александър Лукашенко. Така заминаването за Беларус може да се превърне в капан за Евгений Пригожин и неговите наемници.

Андрий Юсов, представител на украинското военно разузнавателно управление е заявил, че все още няма информация, че наемниците от ЧВК „Вагнер“ се прегрупират и се придвижват към Беларус.

Четете още

Избор на редактора