Сираков разкара Ивков от „Герена“. Тръгва ли си Мъри?

Скандалите и разтогласията на „Герена“ не спират. След вчерашното общо събрание клубът, който изпитва нужада от свежи пари, за да подължи съществуването си, остана без изпълнителния си директор Ивайло Ивков. Разкаран бе и представителят на феновете в Надзорния съвет Петър Ганев. Ще остане ли „Левски“ без треньор ще стане ясна най-късно в събота.

Треньорът на столичани Станимир Стоилов обмисля дали да не напусне кораба. Тандемът, който изведе “сините” до историческо класиране на български отбор в Шампионската лига преди години, е пред разпад.

Причина – уволнението на изпълнителния директор на клуба Ивайло Ивков. Адвокатът бе махнат от поста с единодушно решение от Надзорния съвет на “Левски” по време на общото събрание на клуба.

На юриста му е бил предложен друг пост на “Герена”, но той го е отказал категорично. Ивков ще продължи да изпълнява задълженията си на директор, докато бъде отписан от Търговския регистър.

“Това, което ми предлагате, е подигравка”, казал Ивков на Сираков, щом чул предложението на мажоритарния собственик на клуба каква длъжност му предлага.

“Дойдох в “Левски” с една-единствена мисия – да спасим клуба. Бяхме на път да успеем, но заради големите ни различия това ни бе попречено”, добавил директорът.

Още преди седмици бе ясно, че Ивков ще се раздели с поста си. Мажоритарният собственик на “сините” Наско Сираков обясни, че който не гледа в една посока с него, си тръгва от “Левски”. А двамата имаха различни възгледи. Сираков дори нарече Ивков “класически лъжец”.

Общото събрание изхвърли и представителя на феовте в Надзория съвет Петър Ганев.

Присъстващите фенове обяснимо реагирали остро срещу изваждането на финансиста от и гласували „против“. Техните гласове обаче били крайно недостатъчни, предвид факта, че Сираков притежава 86.6% от дяловете в клуба. Така Ганев бил изваден от Надзорния съвет, а по този начин и феновете лишени от право да участват в управлението на „Левски“.

“Никога не съм му обещавал на Сираков, че ще съм му верен. Няма скандали между този и онзи. Не мога да стоя и да гледам безучастно как моят любим клуб, който управлявам, бива превземан от корпоративни и частни интереси. Това е голямото различие. С Боримиров и хората като него живеем в абсолютно различни светове. Аз искам един “Левски”. Той е различен. Още не съм направил равносметка на свършеното, докато бях директор”, каза още Ивайло Ивков.

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков пък отказа коментар след общото събрание. Босът на столичани обясни, че ще отговаря на въпроси на специална пресконференция през следващата седмица.

Левскарите тръпнат какво ще реши любимецът им – треньорът Станимир Стоилов.

Мъри отказа веднага да вземе отношение, но намекна, че има свой изход от ситуацията:

„Сега разбрах какво се е случило на Общото събрание. За мен лично е по-важно, че „Левски“ има след два дни мач (б.р. – с „Локомотив 1929″, Сф). Или утре, или вдругиден ще ви кажа каквото имам да ви казвам и моето решение. По-важно е мачът да мине и след това ще разберете всичко. Отборът трябва да се концентрира. Всичко ще разберете утре или след мача. Не искам преди мача да има напрежение“, каза Стоилов.

След което фактически потвърди слуховете, че може да напусне: „Умни хора сте, досещате се за какво става въпрос“.

Четете още

Избор на редактора