След обрат Сити спечели дербито на Манчестър

Манчестър Сити постигна важен обрат от 0:1 до 3:1 у дома срещу Манчестър Юнайтед в дербито от 27-ия кръг във Висшата английска лига. С два гола за шампионите през второто полувреме се отличи Фил Фоудън.

Маркъс Рашфорд с шут от дистанция изненадващо даде аванс за 20-кратните шампиони на Англия още в осмата минута след асистенция на Бруно Фернандеш.

След това домакините успяха да наложат натиск и с пропуски преди почивката се отличиха Фоудън на два пъти, Родри и Ерлинг Холанд.

В 56-ата минута Фоудън получи пас от Родри и изравни резултата с удар в горния ъгъл на вратата, пазена от Андре Онана. Английският национал Фил Фоудън направи резултата 2:1 десет минути преди края на редовното време след подаване на Хулиан Алварес.

В първата минута на допълнителното време Софиан Амрабат изгуби топката пред наказателното поле, а Родри асистира за Холанд, който оформи крайното 3:1 в полза на Сити.

„Небесносините“ са спечелили шест от последните седем дербита с градския си съперник.

Манчестър Сити е на второ място в класирането, като изостава само на точка зад лидера Ливърпул. Юнайтед остава на шеста позиция във Висшата лига, уточнява БНР.

Четете още

Избор на редактора