Събраха пари за загубената пенсия на възрастна жена

Възрастна жена от Враца, изгубила пенсията си по време на разходка, ще може да посрещне празниците, след като сумата беше събрана и върната на пенсионерката.

До събирането на парите се стигна след призив във Facebook, в който жената помоли, ако някой намери изгубената сума от 320 лева, да ѝ ги върне, както и след репортаж в местна телевизия.

На 11 април около 17 часа Сълза Антонова се разхождала със своя приятелка и седнали на пейка в града.

„Трябваше да дам пари на един човек. Станах от пейката и извадих от джоба 60 лева. Останалите мои пари бяха в другата половина от калъфчето и явно са паднали – 320 лева. На следващия ден сутринта дойдох и обикалях, но нищо не намерих“, разказва Сълза Антонова пред bTV.

„Две нощи не съм спала от мисълта, че парите ми са отишли и няма как да преживея“, добавя още жената.

Нейната приятелка – Лидка, обаче отишла в местната кабелна телевизия, за да даде гласност на случилото се. Врачани откликнали, но не като намерили парите, а като събрали необходимата сума, за да възстановят изгубената.

Още като си тръгвала от телевизията, Лидка била спряна спряла от жена, която ѝ дала 10 лева, за да ги предаде на приятелката си. „Аз се разплаках. Тя не си каза името“, разказва приятелката на потърпевшата.

Освен реакция от репортажа, имало и широк отзвук в социалните мрежи. „Тази нощ не съм спала от умиление и вълнение, че има толкова добри хора“, споделя Сълза Антонова за щастливата развръзка.

Четете още

Избор на редактора