С втори самолет пристигнаха 87 българи от Израел

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на парламента Филиз Хюсменова и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещнаха рано тази сутрин втория самолет с българи, евакуирани от Израел, съобщиха от пресцентъра на парламента. С втория самолет в България се прибраха 87 наши съграждани.

Председателят на парламента Росен Желязков и неговите заместници Филиз Хюсменова и Никола Минчев посрещнаха и първия самолет, с който в страната пристигнаха 92-ма българи. Те кацнаха на летище София с правителствения „Еърбъс“ снощи.

БТА припомня, че вчера се проведе заседание на Националния контратерористичен център. Няма опасност за България по отношение на общите заплахи от терористична дейност, заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след заседанието. Запазва се обаче рискът от проникване на членове на терористични организации чрез бежанските потоци в България, каза председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев.

Най-малко 700 души в Израел са загинали по време на широкомащабните нападения на палестинската групировка „Хамас“, предаде вчера ДПА.

Четете още

Избор на редактора