Токът спрял малко преди взривовете край Карнобат

Взривовете в оръжейния склад в Карнобат са станали, малко след като е прекъснал токът. Това обясни пред Нова собственикът Емилиян Гебрев. Дали и на други места в района е имало прекъсване на тока той не знае. Смята обаче, че инцидентът не може да е станал от небрежност  като запалена цигара.

„Когато са взети всички мерки, няма как такова нещо да се случи. От миналата година досега нямаме каквато и да е информация за взрива тогава, за да се вземат изводи”, коментира Гебрев.

„Теоретически и практически е невъзможно някой да е запалил цигара в склада, който горя”, смята той.  И припомни, че взривовете и пожарът са били през нощта.

„По това време има само охрана. По принцип в този обект няма хора, освен когато има почистване или ремонтно-възстановителни дейности. Няма как да са цигари. Самият боеприпас не се запалва просто така. Трябва да се инициира нещо, което да го задейства и той да тръгне да се взривява”, обясни Гебрев.

„Охраната казаха, че системата се е нарушила, прекъснало е електричеството и след известно време са започнали взривовете”, обясни още Гебрев. Той не знае дали е имало прекъсване на тока и на други места в Карнобат.

Гебрев обясни, че тече 24-часовото време, след което ще може да се влезе в района. Той не смята, че има връзка между взривовете и заявеното намерение от МО за още помощ за Украйна.

„От 2009-2010 година започнаха всички тези неща”, коментира Гебрев.

Четете още

Избор на редактора