Топла, но дъждовна неделя. На места градушки

Днес въздушната маса над страната ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На много места, главно в следобедните часове, ще има интензивни валежи от дъжд, гръмотевични бури и остават условията за градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Югоизточна България, където ще се задържи почти без валеж, ще е умерен от североизток.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°, по-високи в Горнотракийската низина, в София – около 26°.

През нощта срещу понеделник валежи и гръмотевична дейност ще има в Централна Северна и Североизточна България и на места там се очакват значителни количества.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево и топло. По-късно след обяд облачността ще се увеличи, във вечерните часове и през нощта срещу понеделник на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, предимно източен вятър. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще са развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Пред обяд на отделни, а след обяд на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него температурите ще са понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца, съобщи НИМХ, цитирано от БТА.

Четете още

Избор на редактора