Тотнъм взе дербито с отчаяния Юнайтед

Тотнъм постигна победа с 2:0 над Манчестър Юнайтед в един от най-очакваните мачове от втория кръг на английската Висша лига.

Успехът бе първи в официален мач за новия мениджър на „шпорите“ Ангелос Постекоглу и дойде след голове след почивката на Папе Сар и Бен Дейвис. Манчестър Юнайтед пък затвърди впечатлението, оставено след първия мач за сезона с Уулвърхямптън, че не се намира в добра форма, което бе особено видно през вторите 45 минути.

Срещата в Северен Лондон започна по-добре за гостите от Манчестър, които пропуснаха няколко много добри шанса да открият резултата. Първата възможност бе за Маркъс Рашфорд, но вратарят на „шпорите“ Гулиелмо Викарио излезе и спаси.

Десет минути след това Рашфорд направи още един сериозен пропуск след центриране на Бруно Фернандеш, а малко след това „червените дяволи“ имаха и претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Кристиан Ромеро.

В 36-ата минута и Фернандеш пропусна възможност да се разпише, а пет минути преди почивката Тотнъм по чудо не стигна до гол, след като на два пъти гредите спасяваха гостите след удари на Педро Поро и Папе Сар.

Втората част започна с натиск на Тотнъм и в 49-ата минута Сар успя да се разпише. Халфът се оказа на точното място след центриране на Деян Кулушевски и с хубав удар даде преднина на лондончани.

В ответната атака Антони можеше да изравни за Манчестър Юнайтед, но ударът му се отби в напречната греда.

С напредването на мача Тотнъм продължи да развива играта си и да взима все по-сериозно предимство. Така се стигна до 80-ата минута, в която резервите Иван Перишич и Бен Дейвис комбинираха, за да може уелсецът да вкара за 2:0.

До края на срещата гостите не успяха да намерят сили дори за почетен гол и допуснаха първа загуба от „шпорите“ от октомври 2020 година, когато бяха разгромени с 1:6 на своя „Олд Трафорд“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора