Три силни експлозии в центъра на Киев

За експлозии в центъра на Киев съобщават световните медии, ден след като руският президент обвини Украйна за терористично нападение срещу Кримския мост.

Три силни взрива бяха чути в украинската столица Киев, съобщи Франс прес. Има загинали и ранени при ракетните удари срещу украинската столица Киев тази сутрин. Това съобщиха от украинската бърза помощ, цитирани от Ройтерс. Много линейки са се насочили към мястото на експлозиите.

Ройтерс цитира по-рано кмета на града Витали Кличко, според когото е имало няколко експлозии в централния Шевченковски район. В него се намират много от туристическите забележителности на украинската столица, сградите на киевски университети, както и голям брой театри, музеи, кина, барове и паркове.

Това са първите удари срещу Киев от месеци насам, които са и по-централни от ударите по-рано през войната, коментира кореспондента на Би Би Си. Съобщава се също така за експлозии и в Лвов, Тернопол и Житомир в западната част на Украйна и в Днепър в централна Украйна, предава Ройтерс.

По-рано тази сутрин отново беше уцелена и жилищна сграда в украинския град Запорожие. Украинската областна администрация и кабинета на президента Зеленски разпространяват нощна снимка на поразена сграда в центъра на града, докато в друга негова част продължава разчистването след сходен вчерашен удар, при който загинаха 13 души. Според украинската агенция УНИАН, при новата атака е загинал 1 човек, а други 5, сред които и дете, са ранени.

От руска страна тази сутрин се съобщава за украински удари по градове в контролираните от сепаратисти части от Донбас. Петима мирни жители са пострадали вчера при удари в Донецка област, пише ТАСС.

Четете още

Избор на редактора