Тръмп излезе от съда в Маями, пледира невинен

Кортежът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп напусна сградата на съда в Маями, Флорида, където му бяха повдигнати обвинения за неправилно боравене със секретни документи, предадоха световните агенции.

Конвоят на Тръмп напусна подземния гараж на съдебната сграда и бившият американски президент помаха от прозореца на колата на своите поддръжници, стоящи пред сградата на съда.

Някои привърженици на бившия американски лидер се опитаха да се приближат до колата му, но бяха отблъснати от служители на Сикрет сървис.

Тръмп не се призна за виновен по нито едно от повдигнатите срещу него обвинения. От своя страна съдът не наложи никакви ограничения за придвижване или освобождаване под гаранция на бившия президент на САЩ, както и на неговия помощник Уолт Наута, който според „Ню Йорк Таймс“ не е отговорил на искането за признаване на вина на заседанието във вторник и е отделил допълнително време за консултации с адвокати.

Според обвинителния акт на Южния окръжен съд на Флорида американските правоприлагащи органи са повдигнали обвинения на Тръмп и неговия помощник Уолт Наута по 38 точки.

Според становището служителите на американското ФБР са иззели общо 102 документа по време на претърсването на имението на Тръмп Мар а Лаго във Флорида през август миналата година: 27 от тях са били в кабинета на бившия шеф на американската администрация а други 75 – в складово помещение. Седемнадесет от документите са били класифицирани като „строго секретни“.

Четете още

Избор на редактора