Турският Меси предпочете Реал пред Барселона

Реал (Мадрид) официализира траннсфера на големия турски талант Арда Гюлер, който пристига в Испания от Фенербахче. 18-годишният офанзивен полузащитник, наричан Турския Меси подписа договор до 2029-а.

Според неофициална информация  трансферната сума е 20 милиона евро. Арда Гюлер е сравняван с бившия германски национал от турски произход Месут Йозил.

Информацията се появи първо в турските медии, а след това беше потвърдена и от “Атлетик”. „Фенерите” имат гарантирани 20% от следващ трансфер на халфа.

Барселона беше близо до финализиране на сделката за младока, а спортният директор Деко дори пътува до Истанбул, за да се срещне със самия футболист.

От Реал обаче са действали по-бързо и в крайна сметка Гюлер е избрал тяхната оферта. Талантът ще пристигне в Мадрид в следващите дни, за да премине прегледи и да сложи подписа си под договор с “белите”.

Техничният полузащитник е юноша на Генчлербирлиги, а през 2019 година премина във Фенербахче, като записа общо 51 мача и 12 гола за гранда от Истанбул. Той вече има и 4 мача за националния отбор на Турция.

Четете още

Избор на редактора