Уволниха професор, накарал ученици да пишат некролозите си

Професор по психология в гимназия в американския щат Флорида е бил уволнен, след като инструктирал учениците сами да напишат некролозите си в случай на нападение с оръжие в училище, съобщават американски медии.

Професорът смята, че не е направил нищо лошо и ще обжалва решението.

Училищният съвет на окръг Ориндж каза, че семействата на децата са били уведомени, че учителят им е дал „неподходяща задача за насилието в училище“ и че договорът му е прекратен същия ден.

Джефри Кийн (63), който работи в училището от януари, възложил задачата на 16-и 17-годишните ученици. Той решил да го направи, защото вярвал, че писането на некролози ще им помогне да мислят за живота си, ако се случи стрелба в училище, обяснил той пред местната телевизия Fox.

„Не беше, за да ги изплаша или да ги накарам да мислят, че ще умрат, а просто да им помогна да осъзнаят какво е важно в живота им.“

Кийн също публикувал копие от задачата във Facebook.

В заданието той пита студентите, наред с други неща, защо според тях има толкова много масови стрелби в Съединените щати и какви действия могат да се предприемат, за да се намали броят им.

Кийн каза пред местен уеб портал, че със задачата е искал да покаже на учениците какво е наистина важно в света. „Според мен не съм направил нищо лошо“, добави той.

Четете още

Избор на редактора