Украинското посолство обвини Момчилова в манипулация

Посолството на Украйна у нас осъди остро думи на председателя на Съвета за електронни медии Соня Момчилова, изречени в интервю за канала „Контракоментар“ в Youtube.

Става въпрос за откъс от интервюто с Момчилова, в който тя казва, че не може да се съгласи с твърдения, че родните медии били проводник на кремълски интереси и информация, като добавя, че „пропаганда има и в обратна посока – за заболяването на Путин, затова, че е умрял, за Буча и така нататък“.

„Категорично настояваме, че е недопустимо изопачаването на фактите в условията на широкомащабната въоръжена агресия на Русия срещу Украйна“, подчертаха те.

Днес СЕМ изпрати своя позиция, в която се казва, че Съветът категорично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. „Става дума за чудовищен акт на мъчения и убийства на цивилни граждани, заради отразяването на които СЕМ се сезира преди повече от година“, допълват те.

Оттам заявяват, че по повод войната в Украйна в Съвета за електронни медии са осъществени множество наблюдения на програми на радио- и телевизионни оператори за спазването на Закона за радиото и телевизията. Налице са вече образувани административнонаказателни производства и са наложени имуществени  санкции на доставчици, които отричат жестокостите на войната.

Четете още

Избор на редактора