Хари и Меган ще бъдат поканени на коронацията на крал Чарлз III

Хари и Меган ще бъдат поканени на коронацията на крал Чарлз Трети, въпреки скандалните твърдения, които те правят по отношение на кралското семейство в документална поредица, излъчвана по „Нетфликс“, пише „Дейли телеграф“.

Херцогът и херцогинята на Съсекс ще могат да присъстват на историческата церемония на 6 май догодина, ако пожелаят, съобщава „Дейли телеграф“, но уточнява, че все още няма информация дали те са получили покана.

Списъкът с гости за събитието в Уестминстърското абатство ще бъде уточнен през следващите месеци, но неназован източник е заявил за вестника, че всички членове на кралското семейство ще бъдат поканени.

Няма коментар от Бъкингамския дворец, като същият източник е казал, че „кралят обича и двамата си сина“.

В деня на коронацията е четвъртият рожден ден на сина на Хари и Меган – Арчи, и това кара някои да мислят, че двойката може да предпочете да си остане в Америка.

Междувременно в четвъртък бе излъчен пореден епизод от документалната поредица на двойката по „Нетфликс“, в който последваха нови обвинения към кралското семейство, уточнява БНР.

Хари се оплака, че неговият брат Уилям го е ужасил като му е крещял по време на семейна среща на върха в имението Сандрингам в началото на 2020 година за обсъждане на избора на двойката да се оттегли от кралските си повинности.

Хари освен това каза, че дворецът Кенсингтън е излъгал, за да защити брат му, отричайки твърденията, че той го е тормозил.

Все още няма официална реакция от Бъкингамския дворец и двореца Кенсингтън по повод на документалната поредица в „Нетфликс“, но „Дейли експрес“ написа, че макар и кралят да е наранен, все още се надява на помирение с по-малкия му син.

Четете още

Избор на редактора