Ювентус и Интер с миролюбив хикс в Дерби д’Италия

Отборите на Ювентус и Интер завършиха 1:1 в най-очаквания мач от 13-ия кръг в Серия „А“.

„Дерби д’Италия“ предложи доста емоции през първата част, но през втората интензитетът в играта и на двата отбора спадна и те не пожелаха да рискуват точката си в търсенето на три.

Домакините от Ювентус успяха да открият в 27-мата минута чрез Душан Влахович. Сърбинът отне една топка в средата на терена и комбинира с изнесения на левия фланг Федерико Киеза. Италианският национал напредна по крилото, след което пусна пас по земя обратно към Влахович и той с удар от движение прати топката във вратата на Ян Зомер. Това бе и единственият точен удар за „старата госпожа“ за всичките 90 минути на срещата.

Допуснатият гол не смути играчите на Интер и те възстановиха равенството само пет минути след това. Бърза контраатака премина през Маркъс Тюрам, който пусна ниско центриране в наказателното поле и капитанът на гостите Лаутаро Мартинес матира Войчех Шчесни за 1:1.

За аржентинеца това бе 13-и гол в Серия „А“, което е почти двойно повече от разделящите втората позиция Оливие Жиру и Доменико Берарди, които имат по 7.

След равенството Интер запазва първото си място в класирането с 32 точки. Ювентус е втори с 30, докато на трето място е Милан с 26.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора