Юнайтед възкръсна след 0:2 срещу Вила

Расмус Хьойлунд отбеляза първото си попадение във Висшата лига, а Алехандро Гарначо заби две и Манчестър Юнайтед направи обрат от два гола пасив за победа над Астън Вила с 3:2 в мач от 19-ия кръг на английското първенство по футбол. Така бирмингамци отстъпиха първото място на Ливърпул, а „червените дяволи“ се изкачиха на шеста позиция.

Астън Вила нанесе първите два удара в мача. В 21-та минута Джон Макгин центрира, а с добро позициониране гостите заблудиха играчите на Юнайтед и вратаря Андре Онана, който допусна нелеп гол. Пет минути по-късно Клеман Ленгле посрещна центриране от ъглов удар на далечна греда и свали акробатично топката за Леандер Дендокер, който я вкара във вратата на „червените дяволи“ за 2:0.

Рекордьорите по титли в Англия обаче направиха пълен обрат през второто полувреме, а отговорен за това бе Алехандро Гарначо. Бруно Фернандеш отне топката в средата на терена в 59-ата минута и подаде на Маркъс Рашфорд, който пусна пас към непокрития аржентинец и той вкара за 1:2. Само 12 минути по-кусно Гарначо овладя подаване пред наказателното поле и продължи надясно към Фернандеш, който центрира по земя, но пасът му бе избит. Топката обаче попадна пак в аржентинеца, който преодоля за втори път вратаря на гостите и мачът вече бе равен.

Победният гол падна в 82-та минута. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Вила, а топката попадна на волето на Хьойлунд, който се разписа за крайното 3:2 в полза на Манчестър Юнайтед.

С това попадение Вила загуби две точки и остана трети с една зад Арсенал и три зад Ливърпул. Юнайтед пък е шести с три точки зад градския съперник Манчестър Сити, който е с осем пасив от лидера и с два мача по-малко.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора