И ЦСКА 1948, и Ботев аут от евротурнирите

Ботев (Пловдив) приключи участието си в европейските клубни турнири, след като отпадна от босненския Зрински Мостар с общ резултат 2:3. В първата среща в Пловдив „канарчетата“ бяха спечелили с 2:1, но днес бяха победени с 0:2.

Ботев остана още преди края на първото полувреме с десет души заради червен картон на Антоан Конте. Но и преди отстраняването, и след отстраняването на футболиста, отборът от Пловдив беше пасивен, без инициатива в играта и статичен при центриранията от ъглови удари и фаулове. Логично, с такова апатично представяне тимът от България нямаше и как да разчита на кой знае колко положения за гол пред вратата на Марич.

ЦСКА 1948 отпадна от Лигата на конференциите. В мач-реванш от третия квалификационен кръг на турнира „червените“ паднаха с 0:4 след продължения срещу Пафос, след като играха повече от 75 минути в намален състав.

В редовното време българският отбор загуби драматично с 0:1 след попадение, реализирано дълбоко в допълнителното време, след като първият мач завърши с успех 2:1 за ЦСКА 1948. /БТА

Четете още

Избор на редактора