Без Везенков Сакраменто загуби тежко у дома

Без българина Александър Везенков тимът на Сакраменто претърпя малко очаквано домакинско поражение от Шарлът със 104:111 в среща от Националната баскетболна асоциация. Везенков, както и още трима състезатели, бяха оставени да почиват на пейката по треньорско решение.

Тери Розиър вкара 34 точки и сложи край на серията от 11 поредни загуби за Хорнетс, които постигат едва осми успех от началото на сезона и са един от последните три състава в цялата Източна конференция. Сакраменто остава на 2-о място в Тихоокеанската дивизия, но изостана вече доста от лидера Лос Анджелис Клипърс.

Майлс Бриджис добави 27 точки за Шарлът, а Пи Джей Вашингтон прибави 17, въпреки че влезе в мача от резервната скамейка. Гостите от Шарлът вкараха 75 процента от игрови ситуации (12 от 16 опита) в последната четвърт.

За домакините от Сакраменто Де’Арън Фокс наниза 30 точки, добави 6 асистенции и 5 борби. Поражението за Кингс обаче е трето в последните пет мача. Литовският център Домантас Сабонис се отличи с 23 точки и взе сериозните 19 борби под кошовете, но също така му бяха отнети 11 спорни топки в единоборствата.

Четете още

Избор на редактора