Без победител в дербито. Челси – Ливърпул 1:1

Челси и Ливърпул завършиха 1:1 в дербито на 1-ия кръг в новия сезон във Висшата лига. Освен двата гола, по едно попадение в двете врати също беше отменено, но като цяло гостите от Ливърпул трябва да съжаляват малко повече за пропуснатата възможност да си тръгнат като победители.

Двата отбора продължават да редуват равенства в срещите по между си, а сега Ливърпул откри резултата чрез Луис Диас в 18-ата минута. Аксел Дисаси изравни в 36-ата минута, но преди този гол беше отменено попадение на Мохамед Салах, от което гостите можеха да дръпнат с 2:0.

Две минути преди гола за Ливърпул Николас Джаксън можеше да открие за Челси, но Алисон Бекер спаси. В ответната атака Макалистър преодоля пространство с топката, подаде на Салах, който пък намери Луис Диас. Колумбиецът изпревари Дисаси и прати топката във вратата. Малко преди първия гол пък Салах уцели и страничната греда. В 29-ата минута Салах вкара своето дежурно попадение, което обаче този път не беше зачетено заради засада, установена след проверка със системата ВАР.

В 36-ата минута Челси изравни. Центриране от ъглов удар предизвика меле в наказателното поле не „червените“, Бен Чилуел върна топката близо до голлинията, а Дисаси я прати в мрежата за 1:1. Само две минути по-късно Бен Чилуел прати за втори път топката в мрежата на Алисон Бекер, но и това попадение беше отменено.
Началото на второто полувреме беше за Ливърпул, които създадоха две чудесни ситуации. Най-напред Върджил ван Дайк пропусна да прати топката в мрежата, а след това при евентуална игра с ръка на Джаксън след удар на Доминик Собослай те искаха дузпа. Прегледът с ВАР обаче показа, че такава няма.

След 70-ата минута Ливърпул даде  инициативата на домакините и предимно се защитаваше, но можеше пак да стигне до победа в последните секунди. Удар на Дарвин нунес рикошира в Дисаси и излезе на сантиметри от страничната греда.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора