Битата Диана приема ролята на Сара. Ако Вергов е Баязид I

Това, което не става със съд, става с пари. Не е за вярване, но Диана Димитрова и Юлиян Вергов ще сключат мир на сцената. Мощен спонсор е налял пари в продукцията на Максим Генчев „1396“, описваща  за любовта между еврейката Сара и Цар Иван Александър.

Максим Генчев вече официално покани за ролята Диана Димитрова, очевидно получил отказ от президентската дъщеря Дарина Радева.

Диана обаче е поставила условие – сценарият да бъде променен и да бъде вкаран в него султан Баязид I Йълдъръм (Светкавицата), поробителят на Търновското царство. И ролята на Баязид да бъде дадена на Юлиян Вергов.

Този вариант не изглежда никак невъзможен предвид факта, че Максим Генчев е намерил мощен външен спонсор – българин в чужбина, милиардер, който е превзел света с бронираните си машини и иска да въоръжи Сухопътните войски.

Д-р Антон Стефанов строи завод в Бургас, иска още да направи още два – в Пловдив и родния му Благоевград. Фирмата му International Armired Group lече е доставила 120 БМП – бойни машини на пехотата, за Специалните ни сили.

„Ще направя предложение на Вергов, на което не може да откаже. Вместо да играят храсти в продукции в чужбина, тук ще вземе хонорар колкото за три години слугуване на чужди режисьори“, казва Генчев за Garbofilm.

Според него сега е моментът двамата да се помирят и да покажат, че изкуството извисява, а не принизява страстите. „Това е чудесен момент за двамата да заровят томахавката. Аз съм сигурен, че те вече съжаляват, искат, но не могат обаче да върнат думите и действията си назад. Аз им давам чудесна възможност“, казва още Генчев за специализирания за кино сайт.

Междувременно скандалът между двамата продължава с пълна сила. Хора от екипа на „Откраднат живот“ отричат в социалните медии да са подписали писмо от името на продуцента „Дрийм тийм“, в което се твърди, че никой от тях не е видял актрисата Диана Димитрова пребита.

Повечето от тях сега казват, че от продуцентската къща са им се обадили с молба да спазват неутралитет в спора между Димитрова и Юлиан Вергов, и да се подпишат за това. Някои от тях вече оттеглят подписите си.

„Казвам се Даниел Емарт, сет дресър в сериала. Името ми е използвано без мое знание, публикувано в медиите без съгласието ми. Обадиха ми се, че правят списък на екипа да спазваме неутралитет, не е ставало дума за писмо до медиите и настоявам името ми да се махне от онзи списък“, пише в една от публикациите в социалните медии.

„Предполагам, че колегите ми са били манипулирани да запазят работните си места“, пише гардеробиерът Йоана Попова, цитирана от dnes.bg.

Дилян Иванов, асистент камера, също се подписва под твърдението, че не е виждал подобно писмо и сам у се обадили само с молба за наутралитет. „Желая името ми да бъде премахнато от този списък“, пише той.

Припомняме, че преди дни продуцентите на сериала „Откраднат живот“ разпространиха писмо, в което част от цитираните по-горе хора, се бяха подписали под твърдението, че не са виждали актрисата Диана Димитрова пребита от актьора Юлиан Вергов.

Първият, който оповести това, бе реквизиторът Михаил Чехларов.

Коя актриса да изиграе Сара? Диана Димитрова или Дарина Радева? Гласувайте в нашата анкета тук.

Четете още

Избор на редактора