Везенков пропуска 2 седмици заради изкълчен глезен

Александър Везенков е с контузия и ще пропусне ключови мачове на Сакраменто Кингс в НБА.

Това обявиха официално от отбора му преди двубоя с Голдън Стейт Уориърс тази вечер – среща, в която българинът със сигурност няма да вземе участие.

Везенков е с контузия на десния глезен, като става въпрос за изкълчване. От лагера на „кралете“ уточняват, че той ще отсъства от игра между 7 и 14 дни. В най-добрия случай това ще го извади от игра само за 4 мача, а в най-лошия – за 8.

Новината безспорно е лоша за Сакраменто, на който му предстои 6 мача за следващите 10 дни – най-дългото пътуване извън дома през сезона. Според местните медии, липсата на Саша ще даде шанс на конкурентите му да получат повече игрови минути.

28-годишният Везенков подписа тригодишен договор за 20 милиона долара с „кралете“ миналото лято, след като бе избран за MVP на Евролигата за 2023 г.

Бившата звезда на Олимпиакос влизаше и излизаше от ротацията на треньора Майк Браун. Везенков е със средно 5.7 точки и 2.6 борби за 12.7 минути на мач. Той стреля 45.6% от игра и 37.5% от 3 точки. Саша изравни най-доброто си постижение в НБА от 14 точки при загубата със 117:119 от Финикс Сънс на 16 януари.

В последните си шест мача Везенков отбеляза средно 7,7 точки, уточнява Дир.бг.

Четете още

Избор на редактора