Дойде фестивалът на поетите с китари. Пак в Харманли

Фестивалът на поетите с китара „Поетични струни“ отново ще събере българските бардове в Харманли. Празникът на изпятата лирика ще се състои в Града на Белоногата на 14 и 15 октомври, съобщиха от община Харманли.

Откриването е в местния Културен център с изложбата „Прощавам на солта, че е солена“  на поета – художник Димитър Никифоров. Традиционна е изявата на дебютантите под мотото „С малко помощ от моите приятели“. Млади изпълнители ще се изявяват във формата „И децата на бардовете са талантливи“. Още два концерта са предвидени в първата фестивална вечер.

Програмата във втория ден продължава с концерт, представяне на нови книги, рецитал. Ще бъде връчена и наградата „ПОКИ“, а фестивалът ще бъде закрит със заключителен концерт. Специални гости са поетесата Камелия Кондова и актьорът Любен Чаталов.

„Поетични струни“ е основан в Харманли през 1986 година като алтернатива на „Ален мак“. Той се ражда по идея на варненския поет, журналист и драматург Владимир Левков (1950 – 1994 г.), а основен организатор през годините е бардът Гриша Трифонов (1955 – 2015 г.).

 

Четете още

Избор на редактора