Денков: Първо регулатори, после министри

„Не искаме избори, но няма да позволим да бъдем параван за отклоняване на основните ни приоритети“. Това каза премиерът Николай Денков след откриването на Държавна лаборатория за изследване на пестициди на граничния пункт „Капитан Андреево“.

Премиерът потвърди, че на 6 март той ще депозира оставка на правителството, но е въпрос Народното събрание да реши кога ще го гласува. Докато това стане, правителството ще продължи да работи пълноценно.

Денков изтъкна като основни приоритети корупцията и попълването на регулаторите.

„Това, което е важно, накрая да има положителен резултат. За мен положителен резултат на първо място е изпълняване на ангажиментите, поети към българските граждани, след това – борба с корупцията, европейско развитие, повишаване на доходите. С това минава през борба с корупцията и назначаване на честни и почтени хора в регулаторите, от които зависи как ще се развива бизнесът и как ще се живее в страната“, коментира премиерът.

„Докато не се разберем как ще стане това, въпросът кой точно е министър и министър-председател е второстепенен“, добави той пред БНР.

Четете още

Избор на редактора